+389 46 255 600, +389 72 255 600 08:00 - 17:00

Бугарија

Бугарија претставува Балканска раскрсница на речниот, морскиот и сувоземниот сообраќај. Денес Бугарија е членка на Европската Унија, Благодарение на природните убавини и благата Континентална клима, Бугарија е атрактивна туристичка дестинација или како дестинација за подолг престој. Богатата инфраструктура , бројните културни и историски локации, се причина Бугарија да биде посакувана дестинација. Ако сакате вашиот одмор да го поминете во уживање покрај море, во истражување на богатата историја, уживајќи во прекрасната традиционална кујна, тогаш Бугарија е идеален избор за вашиoтнезаборавен одмор.

Црноморскиот брег, всушност ја претставува источната граница на Бугарија. Тој е голем и добро познат туристички регион со долги плажи, прекриени со ситен бел или жолт песок. Туристичката сезона е долга и трае од мај до октомври. Поголеми туристички центри се Варна, Бургас, Несебар, Поморие, Златните Песоци, Сончев Брег и Созопол.

 

Pages

****
1
BB
превоз
од 18
****
1
ALL
превоз
од 36
***
1
ALL
превоз
од 26
*****
1
HB
превоз
од 41
*****
1
BB
превоз
од 29
*****
1
BB
превоз
од 14
*****
1
UAI
превоз
од 42
****
1
ALL
превоз
од 31
****
1
ALL
превоз
од 34
****
4
HB
превоз
од 27
****
1
ALL
превоз
од 31
****
1
BB
превоз
од 23
***
1
ALL
превоз
од 21
***
1
ALL
превоз
од 25
***
1
BB
превоз
од 14
***
1
BB
превоз
од 15