+389 46 255 600, +389 72 255 600 08:00 - 17:00

Халкидики

Халкидики се наоѓа на северниот дел на Егејското Море , преставува голем полуостров  распространет на 3000 км2 . Со обликот е многу разгранет и обликува 3 помали полуострови. Света Гора или Атос на југоисток. Ситонија на југ и на средина ,  а Касандра на југозапад. Помегу Атос и Ситонија се наоѓа  Светогорскиот залив, а помегу Ситонија и Касандра Торонски залив . 

Целиот простор е ридски , приморските равници не се нигде пошироки од неколку километри, а најмногубројни се на западното крајбрежје према Солун . Највисок врв е на Света Гора 2033 м.  

Егејско море во делот на Халкидики е пријатно и топло, многу поволно за развој на туризмот. Климата е средоземна со нешто посилни влијанија  во внатрешноста , а во високите места со студени зими и појава на снег. Со оглед на тоа дека Халкидики  после Пиерија е  регионално најблиска дестинација за нашите туристи , популарно наречени краците се и најпродавана туристичка дестинација во Грција.  

 

Pages

****
3
BB
превоз
од 55
***
1
HB
превоз
од 26
****
1
BB
превоз
од 22
****
3
HB
превоз
од 39
***
1
ALL
превоз
од 30
2
RO
превоз
од 25
***
2
RO
превоз
од 15
*****
1
HB
превоз
од 62
*****
1
HB
превоз
од 65
*****
1
HB
превоз
од 42
*****
5
BB
превоз
од 158
*****
5
HB
превоз
од 75
****
1
ALL
превоз
од 60
****
3
RO
превоз
од 55
****
1
BB
превоз
од 29
****
1
BB
превоз
од 38
****
1
ALL
превоз
од 36
****
3
ALL
превоз
од 76
****
1
ALL
превоз
од 60
****
1
BB
превоз
од 41
****
1
HB
превоз
од 44
****
1
BB
превоз
од 52
****
1
ALL
превоз
од 39
****
3
HB
превоз
од 78
***
1
HB
превоз
од 37
***
1
BB
превоз
од 27
***
1
RO
превоз
од 28
***
1
BB
превоз
од 20
***
1
BB
превоз
од 42
***
1
BB
превоз
од 23
***
1
BB
превоз
од 23
***
2
BB
превоз
од 32
***
1
ALL
превоз
од 36
**
1
BB
превоз
од 20
**
1
BB
превоз
од 41
**
3
RO
превоз
од 26
**
1
HB
превоз
од 27
**
3
HB
превоз
од 24
**
2
BB
превоз
од 20
**
1
BB
превоз
од 28