+389 46 255 600, +389 72 255 600 08:00 - 20:00
од 24
***
1
FB
превоз

Луковска Бања се наоѓа во Јужна Србија, на источните падини на Копаоник. Со своите 681 м надморска височина, таа е највисока бања во Србија. Климата е умерено-континентална со голем број сончеви денови во годината.

Бањата ја карактеризира изобилие извори на минерални води, недопрена природа на шумовитиот Копаоник и чист планински воздух. По бројот на извори на минерални води со различен состав и температура и по нивната штедрост (над 100 л/с), спаѓа меѓу најбогатите во земјата.

Во Луковска Бања можете да бидете сместени во еден од двата хотела: "Копаоник" и "Јелак", кои во својата понуда имаат обединето сместување во удобни соби, современи медицински и Wellness третмани, базени со термална вода и др. Својот престој можете да го поминете активно, во прошетки по патеките на здравјето во прекрасна природа, занимавајќи се со спорт, или во посета на некои од културно-историските споменици. Вие треба да го изберете она што за Вас претставува идеален одмор!

Ако сакате мирен амбиент за вашите деловни состаноци или семинари, имате на располагање повеќе сали со капацитет до 100 места. 

Посебна погодност:користењето на базените на отворено и во затворен простор, како и на спортските терени е засметано во цената на Вашиот аранжман.

Галерија

Ценовник

 

Ценовник на пансионските услуги во стандардните соби на хотелите Јелак и Копаоник во Луковска Бања

  Jуни Јули - Септември Октомври Ноември - Декември
Основен БО ден 3.710,00 3.810,00 3.710,00 3.460,00
Комплетен БО ден 4.910,00 5.010,00 4.910,00 4.660,00
Wellness пансион 4.310,00 4.410,00 4.310,00 4.060,00
Комплетен Wellness БО ден 5.510,00 5.610,00 5.510,00 5.260,00

ЦЕНИТЕ СЕ ДАДЕНИ ЗА ЕДНО ЛИЦЕ ДНЕВНО

Ценовник на пансионските услуги во Конфорт собите на Хотел Копаоник во Луковска Бања

  Jуни Јули - Септември Октомври Ноември - Декември
Основен БО ден 4.010,00 4.110,00 4.010,00 3.760,00
Комплетен БО ден 5.210,00 5.310,00 5.210,00 4.960,00
Wellness пансион 4.610,00 4.710,00 4.610,00 4.360,00
Комплетен Wellness БО ден 5.810,00 5.910,00 5.810,00 5.560,00

Ценовник на пансионските услуги во апартман на Хотел Копаоник во Луковска Бања

  Jуни Јули - Септември Октомври Ноември - Декември
Основен БО ден 4.710,00 4.810,00 4.710,00 4.460,00
Комплетен БО ден 5.910,00 6.010,00 5.910,00 5.660,00
Wellness пансион 5.310,00 5.410,00 5.310,00 5.060,00
Комплетен Wellness БО ден 6.410,00 6.510,00 6.410,00 6.260,00

 

Цените се дадени во евра.Плаќањето се врши во денарска противредност по курс 1 евро = 61,8 мкд.

За сите тековни попусти и промоции,за дадениот хотел,пратаете ја нашата Facebook фан страна и контактирајте не телефонски.

За дадената понуда важата општите услови за патување на СКТМ и Т.А.ВИС ПОЈ. 

ЦЕНИТЕ СЕ ДАДЕНИ ЗА ЕДНО ЛИЦЕ ДНЕВНО

ЦЕНИТЕ СЕ ДАДЕНИ ЗА ЕДНО ЛИЦЕ ДНЕВНО

Основен БО ден опфаќа:

 • Лекарски прегледи кај дежурни лекари во текот на престојот;
 • Балнеотерапија: капење во лековита вода: внатрешен џакузи базен во хотелот Јелак (8x4 м), надворешни базени кај хотелот Јелак (12x6 м, температура 35°Ц), надворешен базен кај хотелот Копаоник, хидрокинезитерапија (групни вежби во базени со лековита вода), локални бањи во базените и "вировите" во Горна Бања (места со спонтано извирање на лековита вода);
 • секојдневно користење на фитнес салата и спортските терени (асфалтни терени за мали спортови: ракомет, одбојка, кошарка);
 • Сместување во стандардни двокреветни соби во хотелите Јелак и Копаоник: TВ, баде- мантили, фенови за коса;
 • Исхрана врз база на полн пансион: појадок – избор од 10 јадења, ручек и вечера по принцип на анкетирање (3 пансионски јадења + диетален и посен оброк);
 • Користење на салата за забава: пинг-понг, билијар, пикадо, друштвени игри;
 • Бесплатен Wireless Интернет;
 • Такса за престој и осигурување.

Комплетен БО ден ги опфаќа сите услуги на Основен БО ден + 4 третмани дневно:

 • електротерапија (диадинамик, интерферентни струи, TEНС, мускулен стимулатор, солукс ламба),
 • хидромасажа во лековита вода (бисерна бања или подводна масажа),
 • аплицирање на лековита кал (до две апликации),
 • мануелна (рачна) масажа - сегментна, во траење од 10 минути.

Wellness пансион опфаќа Основен БО ден + секојдневно користење на Wellness центарот:

 • солена соба, парна бања, сауна, џакузи када, тепидариум, тропски дожд.

Комплетен Wellness БО ден опфаќа Комплетен БО ден + секојдневно користење на Wellness центарот:

 • солена соба, парна бања, сауна, џакузи када, тепидариум, тропски дожд.

БО ден подразбира престој на 3 и повеќе денови. За престој до 3 дена цената се зголемува за 20%. Полупансионот се намалува 300,00 динари за едно лице дневно.

Доплатата за еднокреветна соба изнесува 1.500,00 динари дневно.

Поволности за деца

 • дете до 5годишна возраст престојува гратис,
 • Од 5 до 10 години: 50% попуст на наведените цени.

Забелешка

Ценовник на третманите

Ценовник на бањските терапии за 2017 година

Хидротерапија во лековита вода:  
 • Капење во када
200,00 RSD
 • Бисерна када
350,00 RSD
 • Подводна масажа
400,00 RSD
 • Бања Шљивак - еднаш дневно
300,00 RSD
 • Бања Шљивак - двапати дневно
400,00 RSD
 • Бања Крал Милутин
300,00 RSD
Аплицирање на лековита кал:  
 • Една апликација
200,00 RSD
 • Две апликации
300,00 RSD
 • Три апликации
400,00 RSD
 • Повеќе од три апликации
500,00 RSD
Мануелна (рачна) масажа:  
 • Сегментна, 10 минути
600,00 RSD
 • Масажа на целото тело, 25 минути
1500,00 RSD
 • Масажа на целото тело, 50 минути
3000,00 RSD
Електротерапија  
 • Диадинамик, галванизација, интерферентни струи, солукс ламба, ТЕНС
250,00 RSD
Ултразвучна терапија 300,00 RSD
Магнетно импулсно поле 400,00 RSD
Ласеротерапија 500,00 RSD
Биоптрон ламба 300,00 RSD
Индивидуална кинезитерапија 300,00 RSD
Солена соба 500,00 RSD
Екстензиона терапија 1000,00 RSD

Ценовник на дијагностиката

Ултразвучен преглед на  
 • Абдоменот
1500,00 RSD
 • Коскено-зглобниот систем
1500,00 RSD
Остеодензитометрија (мерење на коскената густина) 1000,00 RSD
Мерење на гликемијата 200,00 RSD
ЕКГ 250,00 RSD

Ценовник на Wellness услугите

Користење на сите Wellness содржини 1000,00 RSD
Тепидариум и тропски дожд 300,00 RSD
Сауна 300,00 RSD
Џакузи када 300,00 RSD
Парна бања 300,00 RSD
Солена соба 500,00 RSD
Сподели со пријателите:
Луковска Бања се наоѓа во Јужна Србија, на источните падини на Копаоник. Со своите 681 м надморска височина, таа е највисока бања во Србија. Климата е умерено-континентална со голем број сончеви денови во годината.

Бањата ја карактеризира изобилие извори на минерални води, недопрена природа на шумовитиот Копаоник и чист планински воздух." data-share-imageurl="">