+389 46 255 600, +389 72 255 600 08:00 - 20:00
***
1
HB
превоз
3

Ценовник

Превземи понуда во PDF: 

Програма на патувањето

 

ПРОГРАМА :

 • Поаѓање во однапред договореното време преку Кичево, Гостивар и Тетово, со попатни застанувања поради одмор и кратка пауза на планинскиот пресек Стража .
 • Планирано пристигнување во Скопје во претпладневните часови. Посета на кањонот Матка каде што е планиран РУЧЕК. Попладнето Сместување во хотел.
 • Вечерта слободно време  за индивидуални активности на сопскиот плоштад, посета и разглед  на  ново изградените  споменици. ВЕЧЕРА , НОКЕВАЊЕ.
 • По ПОЈАДОКОТ , одјавување од хотелот . Посета  на градскиот музеј во Скопје и  спомен  куќата на Мајка Тереза.прошетка преку далеку познатиот  Камен  Мост, прошетката продолжува со посета на Холокауст – Музејот, црквата Св. Димитрија, Даут Паша Амамот, црквата Св. Спас, џамијата Мустафа Паша .
 • Посета на Тврдината –Кале , која е симбол на Скопје, и планиран едночасовен одмор за индивидуални потреби и шопинг,  можност за посета на старата Скопска чаршија .
 • Планирано тргнување  за Охрид околу  пладне . Пристигнување во вечерните часови.

 

Забелешка

Во ценaта е вклучено:

 • Организиран автобуски превоз на релација , Охрид- Скопје-Охрид.
 • Хотелско сместување во Скопје на база едно нокевање,  со појадок и вечера.
 • Ручек  на кањонот  Матка.
 • Влезниците  во музеите : Мајка Тереза, Музејот на Македонската борба  ВМРО.
 • Организиран панорамски  разглед. 
 • Професионален пратител и водич на патувањето.
 • Огранизација на патувањето.
 •  

Во цената не е вклучено:

 • Пијалокот.
 • Индивидуалните трошоци.  
Сподели со пријателите: