+389 46 255 600, +389 72 255 600 08:00 - 20:00

Турција со авион

ТУРЦИЈА  се протега на два континента, а ги спојува Истокот, Западот и Ориентот, и тоа од времето на античко-византискиот период, Отоманската, Римската и персиската империја. Граничи со осум држави и излегува на четири мориња. Територијата на Турција во должина е долга околу 1.600 километри, а широка 800 километри. Во светски рамки, Турција е 37. земја според територијата. Цела Турција е планинска земја со поголем број езера и со континентална, океанска и со средоземна клима. Специфичната местоположба на Турција ѝ обезбедува да биде третирана како крстопат меѓу Азија и Европа.

Турција е држава која  во својот состав брои  голем избор на дестинации, атрактивни за посета во текот на целата година, но несомнено  земјата е најпосетена од домашни и странски  туристи  за време на летниот период.

Веселото и гостопримливо население е карактеристично за Турција.

Турската кујна е  многу блиска со нашата и важи за  една  од најдобрите во светот.

 

ПРЕПОРАЧУВАМЕ:
- Проверете ги сатниците на полетување 24 часа пред објавеното - планирано време на полетување.
- Сите сатници-времиња во табелите се дадени во локално време. Организаторот не прифаќа одговорност за промени во сатниците кои се резултат на промени во редот на летање на авиопревозникот, или доколку истите настанат од причини кои не можат да се предвидат. Евентуалното пристигнување во хотелот по полноќ или во раните утрински часови се смета за реализирана услуга. За можните спорови ќе се применува важечката регулатива во авио сообраќајот.

Понудата во ова издание се однесува на ограничен број места. Организаторот не одговара за евентуални ненамерни грешки настанати при техничката подготовка. Организаторот го задржува правото на промена на цените согласно Општите услови на патување.

 

 

 

 

Pages

*****
7
UAI
превоз
од 726
*****
7
UAI
превоз
од 519
*****
7
ALL
превоз
од 890
*****
7
ALL
превоз
од 745
*****
7
ALL
превоз
од 765
****
7
UAI
превоз
од 488
*****
7
ALL
превоз
од 600
*****
7
UAI
превоз
од 858
*****
7
UAI
превоз
од 484
*****
7
UAI
превоз
од 635
*****
7
ALL
превоз
од 639
*****
7
ALL
превоз
од 495
*****
7
UAI
превоз
од 659
*****
7
ALL
превоз
од 504
*****
7
UAI
превоз
од 650
*****
7
ALL
превоз
од 525
*****
7
ALL
превоз
од 656
*****
7
ALL
превоз
од 414
*****
7
UAI
превоз
од 507
*****
7
UAI
превоз
од 695
*****
6
UAI
превоз
*****
7
ALL
превоз
од 570
*****
7
UAI
превоз
од 1140
*****
7
BB
превоз
од 595
*****
7
UAI
превоз
од 640
*****
7
ALL
превоз
од 509
*****
7
ALL
превоз
од 507
*****
7
ALL
превоз
од 819
*****
7
UAI
превоз
од 709
*****
7
UAI
превоз
од 649
*****
7
UAI
превоз
од 505
*****
7
UAI
превоз
од 777
*****
7
BB
превоз
од 509
*****
7
ALL
превоз
од 599
*****
7
UAI
превоз
од 757
*****
7
UAI
превоз
од 670
*****
7
UAI
превоз
*****
7
UAI
превоз
*****
7
UAI
превоз
од 755
*****
7
UAI
превоз
од 577
*****
7
UAI
превоз
од 698
*****
7
UAI
превоз
од 618
*****
7
UAI
превоз
од 725
*****
7
ALL
превоз
од 505
*****
7
ALL
превоз
од 467
****
7
ALL
превоз
од 469
****
7
ALL
превоз
од 329
****
7
ALL
превоз
од 685
****
7
ALL
превоз
од 570
****
7
ALL
превоз
од 369
****
7
ALL
превоз
од 393
****
7
ALL
превоз
од 439