+389 46 255 600, +389 72 255 600 08:00 - 20:00

Банско

Банско е град во Бугарија со 9190 жители, блиску до Разлог. Банско е родното место на Никола Вапцаров. Бугарските историчари тврдат дека Св. Паисиj Хилендарски исто така е родум од тука Градот е сместен на источните падини на планината Пирин и во неговата непосредна близина се наоѓа и ски-центарот кој го носи истото име.

Банско e рекреативен скијачки центар во Пирин, ситуиран на надморска височина од 925 м. Располага со 17 скијачки патеки (должина 75 км) и 27 ски-лифтови. Наjвисоката точка на ски-центарот е 2560 м, а наjниската - 1000 м. Градот е со наjголeма динамика на приватните инвестиции во туристическиот дел на градовите во Бугарија и имало повеќе от 17 000 легла за туристите во 2010.

Pages

****
1
HB
превоз
од 32
****
1
HB
превоз
од 32
****
1
BB
превоз
од 32
****
1
BB
превоз
од 43
****
1
RO
превоз
од 50
****
1
BB
превоз
од 35
***
1
RO
превоз
од 47
***
1
RO
превоз
од 40
***
1
BB
превоз
од 29
***
1
HB+
превоз
од 28
***
1
BB
превоз
од 19
***
1
RO
превоз
од 45
***
1
RO
превоз
од 30
***
1
RO
превоз
од 42
*****
1
HB
превоз
од 52
*****
1
BB
превоз
од 85
*****
1
HB
превоз
од 57
****
1
HB
превоз
од 45
****
1
HB
превоз
од 29
****
1
HB
превоз
од 21
****
1
BB
превоз
од 31
****
1
HB
превоз
****
1
BB
превоз
од 23
****
1
HB
превоз
од 23
***
1
HB
превоз
од 21
***
1
BB
превоз
од 14
***
1
HB
превоз
од 25
**
1
RO
превоз
од 28